Engeguem la segona fase!
Nova convocatòria d’iniciatives receptores per al Fons Cooperatiu per l’Emergència Social i Sanitària

El #FonsCooperatiuESS va néixer per demostrar que una altra economia és possible i que ja existeix. Davant el context de crisi social i sanitària provocada per la COVID-19, enteníem necessari visibilitzar la solidesa i la capacitat de les economies transformadores, assumint que una sortida justa a la crisi ha d’estar basada en la solidaritat i el suport mutu.

Des d’aquest punt de partida, el fons tenia l’objectiu immediat d’acompanyar i fer costat a iniciatives de l’economia social i solidària del territori que van reorientar la seva activitat per donar resposta directa a la crisi de la COVID-19.
En la seva primera fase, el fons ha recaptat més de 60.000€. La Federació de Cooperatives de Treball de Catalunya va aportar 30.000 € i els altres 30.000 s’han aconseguit gràcies a 300 persones i entitats finançadores que van participar en la campanya de micromecenatge. Els diners de la primera fase han estat destinats a finançar 27 iniciatives de base

Després de tancar la primera fase superant l’objectiu que ens vam marcar, les entitats impulsores hem decidit iniciar la segona fase del #FonsCooperatiuESS. En aquest cas, l’objectiu és de 70.000 €, dels quals el 20% es destinarà a més iniciatives que estan oferint resposta a la crisi: un total de 14.000 € amb un màxim de 1.500 € per projecte. Per això, obrim nova convocatòria de presentació d’iniciatives.

Fins al 31 de maig, podeu presentar el vostre projecte a través d’aquest formulari

Els criteris de selecció d’iniciatives són els mateixos que a la primera fase:

  • Són iniciatives democràtiques i solidàries que estan donant resposta a l’emergència sanitària, social i econòmica provocada per la crisi de la COVID-19.
  • Incideixen en cinc sectors claus per a fer front a l’emergència sanitària i al confinament domiciliari: tèxtil, tecnologia i fabricació 3D, producció i distribució agroecològica, cures, habitatge.
  • Impliquen a la comunitat, busquen un impacte social i ambiental positiu, estan arrelades al territori i treballen en xarxa.
  • S’ubiquen en diferents punts de la geografia catalana.
  • Es tracta d’iniciatives que estan donant una resposta directa a la crisi de la COVID-19.

 

Què es farà amb el 80% restant?

Actualment, el grup motor està debatent quina és la seva millor aplicació. El fons no ha de ser un bolet i ha de servir per capitalitzar cooperatives i tenir un efecte multiplicador, per això s’està treballant amb diferents entitats de les finances ètiques perquè el fons pugui ser un complement als productes que estan desenvolupant per acompanyar a les cooperatives en aquesta crisi que ens ve. La primera setmana de juny estarà tancat el debat i les feines prèvies s’explicarà a què es destinarà amb tota transparència, mentrestant, si teniu dubtes, podeu escriure’ns al contacte de la web.

 

 

Economia per la Vida!