Iniciatives receptores

MAPATOTES LES INICIATIVES

TOTES LES INICIATIVES

PRIMERA FASE D’EMERGÈNCIA

 • Arran de Terra (2.000 €): Arran de terra i Pam a Pam llancen el projecte Abastiment Agroecològic, amb l’objectiu de donar suport a les xarxes agroecològiques dels diferents territoris de Catalunya a través de la visibilitat al directori de pagesia i mapa d’experiències en situació d’emergència i amb possibilitat de proveïr producte mitjançant circuits curts, que compta de moment amb més de 180 iniciatives; de donar suport en la cerca de solucions urgents i a mig termini per a la distribució agroecològica; facilitar de l’enllaç amb altres productors/es, distribuïdores, grups de consum, petit comerç, supermercats cooperatius, etc. a nivell local i difondre i fer pressió política per reforçar a la petita pagesia i rectificar mesures que afecten greument a la Sobirania Alimentària durant l’estat d’alarma causat pel Covid19.
 • Solidança (2.070 €): empresa d’inserció del Baix Llobregat, dedicada a l’economia circular, que ha reorientat part de la seva activitat a la producció de material sanitari. Els recursos fan front a despeses de material i personal.
 • Mujeres Migrantes Diverses (2.000 €): Associació creada per treballadores de la llar i de cures; feminista comunitària, destinarà els recursos a cobrir necessitats de material de protecció sanitari i alimentació.
 • Abarka (3.500 €): empresa social formada sobretot per persones d’origen migrant, dedicada al càtering de producte africà, els recursos els destinaran a proveir d’àpats a voluntàries dedicades a les producció de material sanitari.
 • Supercoopera + El Rodal (1.500 €): projecte conjunt entre la cooperativa de consum agroecològic de Sabadell amb la PAH local per abastiment domiciliari de producte.
 • Makers Tarragona (3.000 €): elaboren equips de protecció individual a partir de la impressió 3G. Els recursos es destinaran a comprar els subministres per poder imprimir.
 • Terrassa sense Murs (3.000 €): col·lectiu que treballa amb joves sense papers, els recursos es destinaran adquirir proteccions i aliments per la comunitat.
 • Col·lectivat (2.400 €): cooperativa de treball formada per persones d’origen migrant, amb els recursos finançaran un software per a traduir automàticament protocols sanitaris i canals de suport mutu a l’urdu, hindi, àrab, xines mandarí i bengalí.
 • T.I.C.T.A.C (1.500€): Suport a la Xarxa de cures Antiracistes: Grup autoorganitzat de persones migrades i racialitzades que en el context del COVID 19 aquesta fent distribució d’aliments i assessoria jurídica. Els recursos aniran destinats a la compra i distribució d’aliments per a la població migrant en condicions d’extrema vulnerabilitat de la ciutat de Barcelona.
 • Cuidem Lluçanès (2.000 €): cooperativa sense ànim de lucre que té com a finalitat l’atenció i acompanyament a les persones i a les organitzacions. Realitzem serveis de cura en diferents àmbits d’actuació: Suport a la Llar, atenció domiciliària, reforç escolar i altres. Per tant, dels objectius principals que té la Cooperativa és tenir cura de les persones, tant pel que fa a les que contracten els serveis, com també de les pròpies treballadores. És per això que la Cooperativa Cuidem Lluçanès vol dignificar tots aquells llocs de treball de persones que es troben a l’economia submergida, dins de l’àmbit de les cures i que freqüentment realitzen les dones, així com generar nous llocs de treball al territori. Alhora vol proporcionar un servei als clients de qualitat i proximitat i que com és el cas de les persones grans, tinguin un envelliment digne als seus propis domicilis.
 • Diomcoop (3.000 €): cooperativa formada per persones d’origen senegalès, han reorientat la seva activitat tèxtil realitzant mascaretes i bates per a diferents espais sanitaris de la ciutat de Barcelona i així com repartint aliments i fent tasques logístiques per l’emergència sanitària. Els recursos donen suport a la sostenibilitat d’aquests serveis.
 • El Brot (2.000 €): cooperativa agroecològica de consumidores de Reus, els recursos es destinaran pel transport de comandes a usuàries de la ciutat que ho necessiten.
 • Aresta (3.850 €): la cooperativa agroecològica de Santa Coloma Santa Coloma de Queralt està muntant una xarxa de distribució amb productores per proveir directament diferents municipis del Camp de Tarragona.
 • FresCOOP- Comunitat Islàmica del Bages (2.000 €): la cooperativa FresCoop es dedica a la distribució de producte ecològic. Amb la Comunitat Islàmica, destinaran els recursos a proveir de producte a famílies amb necessitats econòmiques.
 • Espigoladors (1.500 €): entitat que practica l’aprofitament alimentari de l’excedent agrari, els recursos es destinen a la distribució d’aliments a xarxes de suport mutu.
 • Llars de Prodis (2.000 €): fundació de Terrassa d’atenció a les persones, amb els recursos equiparan els professionals de l’entitat.
 • Keras buti (2.000 €): cooperativa de consum de l’Hospitalet de Llobregat, distribueixen aliments de productors del Parca Agrari del Llobregat a famílies amb pocs recursos.
 • La Kuadrilla (1.500 €): grup de lampistes de Sabadell, vinculats a la PAH i en procés de cooperativització, que estan fent reparacions d’urgència per a persones sense recursos.
 • Arreglos y confeciones Kaur (2.000 €): empresa familiar de costura, els recursos es destinen per materials i distribució de mascaretes a l’Hospitalet de Llobregat a partir de xarxes de suport mutu.
 • Granollers pedala (2.000 €): associació de mobilitat sostenible, els recursos financen el transport de productes de primera necessitat, des dels comerços locals al veïnat de Granollers.
 • Cotó Roig (1.500 €): associació que treballa fent mascaretes pel barri vell de Manresa, els recursos a destinen a materials.
 • Mensakas (2.000 €): la cooperativa de riders està transportant aliments al domicili de famílies vulnerables així com EPIS per a diverses entitats. Amb els recursos s’adquireix un nou transport i s’amplien rutes.
 • Mia’s Disseny (1.500 €): projecte de la Garrotxa de costura i repartiment de mascaretes i bates en xarxa amb la comunitat i altres empreses i artesanes de costura.
 • Mujeres Palante (2.000 €): catering cooperatiu de dones d’origen migrant, amb els recursos es distribuirà producte alimentari del Prat de Llobregat a 30 de famílies.
 • Serveis Amb Cor + Banc Aliments Lleida (1.500 €): cooperativa lleidatana de transport en bici, recull els aliments del banc i els du a domicili gratuïtament per famílies necessitades.
 • TopManta (3.500 €): el Sindicat de Venedors Ambulants de Barcelona ha reorientat el seu taller de costura per fabricar mascaretes i bates per equipaments sanitaris. Els recursos paguen material i van a la caixa de resistència del Sindicat.
 • Sindillar (2.000 €): Sindicat de Dones treballadores de la Llar, els recursos es destinaran a la caixa de resistència de les dones que han perdut la feina.

SEGONA FASE D’EMERGÈNCIA

TERCERA FASE DE SOLIDESA FINANCERA

 • Coop De Pedal (1.000 €): vol esdevenir una entitat local de referència en l’àmbit de la promoció, divulgació, formació i activitats entorn de la bicicleta i la ciclomobilitat, per això, ofereixen serveis al voltant de la ciclomissatgeria i la missatgeria ecològica, l’ecologística i la ciclomobilitat, formació per a infants i adults al voltant de la bicicleta, rutes, tallers i dinamitzen processos participatius per la millora de la infraestructura ciclista a les ciutats.
 • Tres Cadires (3.000 €): és una cooperativa sense ànim de lucre de desenvolupament local que elabora licors artesans de qualitat, comparteix el seu obrador amb d’altres projectes agroecològics i impulsa l’economia social i solidària a Ponent.
 • Jaç Roig (3.000 €):  és una cooperativa de consumidores i usuàries sense ànim de lucre, amb sòcies de treball, que dona continuïtat al llegat i l’activitat del Jaç Roig Taverna-Restaurant, projecte sociopolític, cultural i gastronòmic amb 25 anys d’història. Com entitat amb voluntat de promoure la formació i cultura cooperativa al territori, formem part d’Educoop, la Plataforma educativa de l’economia social i solidària a Catalunya.
 • El Roure (1.000 €): és cooperativa de treballadores sense ànim de lucre que té dos projectes en marxa: l’escola El Roure, que neix el 2001 i es caracteritza per ser un referent dins el món de l’acompanyament pedagògic innovador, respectuós i vivencial envers la infància i adolescència a Catalunya i resta de l’estat, i el centre d’assessorament i formació El Roure, que neix el 2010 amb la voluntat de generar grups de persones adultes de vivència i reflexió pedagògica on compartir coneixements i trajectòries al voltant del fet pedagògic.
 • Cultura 21 (2.000 €): és una cooperativa de treball associat amb vuit anys de solvència i experiència en el sector, dedicada a la gestió i dinamització cultural des d’una òptica activa, que fomenta la cultura i el pensament crític. Es dediquen, des de 2011, a fomentar en diferents àmbits i expressions culturals una aproximació entre el públic general i les cultures perifèriques i desenvolupar projectes multidisciplinaris amb resultats d’excel·lència tècnica i artística.
 • L’Artiga (1.000 €): té el propòsit de ser un espai de trobada cooperatiu per impulsar una transformació social a través de l’alimentació agroecològica a la Garrotxa, una botiga de consum conscient on fer la compra sota criteris exigents, garantits per la pròpia cooperativa amb màxim respecte per al planeta i de justícia social i un espai obert a totes les persones que vulguin participar-hi decidint què i com volem que sigui.
 • Coop Ger (1.000 €): la seva fórmula organitzativa previa és la d’una entitat cultural i esportiva sense ànim de lucre, tenim més de 40 anys d’història, amb un fort arrelament al municipi, a la comarca i al país. Són una entitat que en aquests moments ofereixen serveis al conjunt de la comunitat (lleure, música, social, consum etc), l’entitat GER, el club ciclista GER i la cooperativa de consum la TECA.
 • Punt d’Accés (2.000 €): són una operadora de telecomunicacions amb cultura cooperativista i d’economia social i solidària especialitzada a portar internet a zones rurals o amb un servei precari.
 • Candela Acció Comunitària (1.000 €): és una cooperativa que té com objectiu contribuir a una transformació social basada en l’educació en valors amb perspectiva feminista i comunitària mitjançant: formació, prevenció i sensibilització; assessorament i acompanyament; edició de materials pedagògics i publicacions. Treballen per a professionals de l’educació, personal tècnic municipal, associacions i ong’s, famílies, infants, joves, grups de dones i institucions públiques i privades.
 • La Titaranya (3.000 €): és un projecte de cooperativa d’habitatges i locals. L’actual promoció, al centre històric de Valls, comptarà amb 16/19 habitatges, repartits en 2 edificis.
 • L’Esberla (1.000 €): acompanyen processos de transformació interna de persones i comunitats i fan consultoria, formació i facilitació al voltant de la coeducació i cura comunitària, la sobirania alimentària i la cura organitzacional.
 • L’Esguard (1.000 €): volen transformar la societat des de l’àmbit educatiu, acompanyant els infants i joves perquè esdevinguin lliures. També treballen per dignificar l’espai laboral, posant les persones al centre i donant valor a l’educació en el lleure i  reivindicant la importància que té aquesta en la nostra societat.